Om Glenn

Det här är Glenn. Vi bor ihop.

image

Glenn är som hans mattes djur brukar vara, lite sådär annars. Han är till exempel väldigt ofta uppåner. Eller ute och smyger på någon obefintlig spännande fiende. Eller så drabbas han av the yahoos och jagar sin egen svans. Eller så klättrar han upp i en växt och glömmer att han inte kan simma ända tills gravitationen påminner honom och han störtar ner till botten igen. Eller så äter han upp nämnda växt.

image

Han är inte så kommunikativ kanske, men han är ett litet sällskap i alla fall.

Och ja, jag vet att han är en hon egentligen, men han hette Glenn och var en han långt innan det gick att avgöra och sen blev det svårt att vänja om sig. Och eftersom han ändå inte gillar artfränder (käkat upp både Åke och Lars) så spelar det ingen roll. Så han får vara en han, det är inte så himla noga.
Man kan eventuellt se det som ett inlägg i hen-debatten, men det är i så fall oklart på vems sida det skulle vara, så vi låter nog bli det.

image


Comments

Om Glenn — 23 Comments

 1. Så trevligt att möta Glenn. På bild nr 2 gör han sin tolkning av en politiker som andas in för att leverera ännu en floskler. Uppblåst och bara käft. Eller?

 2. (F.ö. gillar jag min avatar-bild! Mycket bättre än det förra monsteet. Nu ser jag ut lite som ett coolt kugghjul.)

 3. Lite frågor ang Glenn.
  Hur länge har hon varit mattes sambo och hur gammal är hon?
  Har själv haft en liknande mal och den blev så stor med åren att jag fick ge bort den till en annan matte som hade ett större akvarium.

 4. Glenn är typ 12-15 centimeter?
  Jag har två segelfenspleco som är drygt 30 centimeter vardera och fick flytta till mattes 750 liters akvarium på jobbet. Vart de ska sen det vete sjutton.
  Har Fnork några andra fiskar måntro?

  • Jag har faktiskt inte mätt honom. Men jämfört med när han flyttade in så är han stor som en fjordlax ungefär.
   Han bor ensam!

 5. Vi har fyra “Glenn”, två av vardera honåhan. De tycker mycket om slanggurka. Pojkarna är jättestarkt med sina nosskägg och de ser ut som hundrasen vorsteh

 6. Jag vet hur det känns. Jag hade en gång en manlig hamster vid namn Mimmi. Jag hade en klasskompis som tyckte det var jätteelakt av mig att inte byta namn på den. Sedan började hennes zebrafink Gunnar lägga ägg. Så kan det gå!

 7. Äntligen! Som jag undrat over Glenn… Jo, faktiskt.
  Fast “alla heter Glenn i Goteborg” eller hur var det nu? Hmm…
  Fascinerad över att du lyckats könsbestämma Glenn (oops, inte PK??). Hur ser man skillnad?

  • Som Annica nämner ovan, pojkarna har nosskägg. Men det kommer liksom inte förrän de har passerat tonåren. Lite som på människovalpar.

 8. Jag tror jag har sagt det förut, alla Mattes djur verkar ha… personlighet… Frågan är, utan att mena något, miljöskada eller selektivt urval?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *